20 Mart 2014 Perşembe

Kuruyemiş kavurma fırını

Kuruyemiş diyince aklımıza hemen sıcak sıcak kavrulmuş leblebi gelir leblebi gelir de kokusu gelmezmi..
leblebiyi bu kadar güzel yapan sanırım kokusundan başkası değil..sıcak sıcak kuruyemiş kavurma fırınında kavrulan leblebilerin kokusu bütün etrafı güzel bir şekilde sarınca leblebiyi yemek için can atarsın..
gecenlerde arkadaşımla mahalleden geciyorduk.baktık ki kuruyemiş kavurma fırınında leblebiler kavruluyor sıcak sıcak enfes koku yayıyor..hemen almaya karar verdik..onun tadı ağzımızda sıcakken dağılması çok hosumuza gitti iyiki kuruyemiş kavurma fırını var dedik…
hem pratik hemde lezzetli.sanayileşme ,makinelerin çoğalması hepimizin hayatını etkiliyor.olumlu yönleri de var olumsuz yönleri de herşeyde olduğu gibi..leblebiyi bu kadar güzel yapanda bir makine..insanları öldüren canlarını acıtanda bir makine..
leblebi  güzel kokusuyla değil tadıyla lezzetiyle faydalarıylada ayrı bir değerli..tabi keyfinide unutmamak lazım..leblabiyi toz haline getirip onu yiyiip konuşmaya çalşırdık böyle farklı eğlencede sağlıyor.cocukken herkes yapmıştır leblebi tozuyla konuşmaya çalışmayı ..ya da konuşamayıp karşıdakinin yüzüne püskürtmekde ayrı bir şeyJ
keyif  demişken sağlıklı yönünüde unutmamak lazım..mesela zayıflamak isteyenler içinde leblebiyi yiyip üstüne su içince tokluk hissi veriyor tokluk hissi verdiği için zayıflamayada faydası  oluyor... midedeki asitin fazlasını alıp mideyi rahatlatıyor.
tabi kuruyemişlerin hepsinin ayrı ayrı faydası var bunlar saymakla bitmez..ne diyelim Allah bizi güzel güzel nimetlerle donatmış bunları kullanıp faydalaıp şükrünü yapmakta bizim elimizde,memnun olmayıp bu nimetlere yüz çevirmekde bizim elimizde…vesselam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder